Kernekvadranten

Kernekvadranten trivsel starter hos lederen

Få selvindsigt og viden om, hvordan din adfærd kan påvirke andre.

Verden er i konstant forandring, og kriser gør hverdagen usikker for både medarbejdere og ledere. Vi skal konstant være klar til at handle på det uforudsigelige.

Det kræver, at vi trives. At vi har tillid til hinanden og overskud til at se hinandens styrker og svagheder. På den måde er trivsel på arbejdspladsen forretningskritisk, for succes afhænger også af evnen til at skabe et arbejdsliv i balance.

Kernekvadranten hjælper dig på vej, så du lettere kan arbejde med trivsel på arbejdspladsen.

Kernekvadranten

Kernekvadranten er et gratis, digitalt værktøj, der er udviklet til ledere og medarbejdere, der vil sætte fokus på trivsel i arbejdslivet.

Sådan bruger du Kernekvadranten

Udfyld Kernekvadranten

Udfyld Kernekvadranten

Vælg de fire ord, der kendetegner dine personlige egenskaber.

Reflektér over dine valg

Reflektér over dine valg

Tænk over resultaterne, og hvad du skal være opmærksom på i din relation til andre.

Tag handling

Tag handling

Guides og værktøjer hjælper dig med at bruge Kernekvadranten i arbejdet med trivsel i dit team.

Få øje på din egen kerne

Kernekvadranten er et værktøj til at opnå selvindsigt og forstå, hvordan din adfærd kan påvirke andre. Det er en metode, der gør dig klogere på de egenskaber, der er en del af din kerne. Den du er, og den måde du naturligt handler på.

Kernekvadranten hjælper dig med:

  • at lære dig selv bedre at kende.
  • at blive mere bevidst om dine handlemønstre, og hvordan du kan balancere dine styrker.
  • at blive mere bevidst om dine medarbejdere og kollegers handlemønstre.

Kernekvadranten tager udgangspunkt i dine styrker, og det udviklingspotentiale der ligger i at forstå dem fra flere vinkler.

Se Camilla Holm, Koncerndirektør i PFA Pension, udfylde Kernekvadranten

God ledelse starter med lederen selv

God ledelse starter med lederen selv

God trivsel starter med god ledelse fra gode ledere. Ledere, der går forrest og skaber positive forandringer ved at bringe sig selv i spil og opbygge den psykologiske tryghed og åbne dialog, der styrker trivslen for alle.

Men god ledelse kommer ikke af sig selv. Det kræver selvindsigt at gå forrest. At kende sine styrker og svagheder og vide, hvordan ens adfærd påvirker omgivelserne. Det kræver mod at vise sårbarhed og stå ved det menneske, man er.

Sæt fokus på trivsel i organisationen

Sæt fokus på trivsel i organisationen

Du kan med fordel bruge både din egen og dine medarbejderes kernekvadrant i jeres 1:1 dialog. Eller brug den sammen med en større medarbejdergruppe til at skabe mere tillid og tryghed blandt medarbejdere. Et øget kendskab til hinanden kan bane vejen for et tættere samarbejde.

Du kan nemt og helt gratis downloade guides til, hvordan du kan bruge Kernekvadranten i 1:1 dialog med dine medarbejdere eller som værktøj til samarbejde i en større gruppe. Du finder materialerne inde i værktøjet.

Se 4 eksempler på kernekvadranten

Mød Inger, Søren, Christina og Daniel, som hver især har udfyldt Kernekvadranten – og se, hvor forskellig en indsigt og refleksion, den kan bidrage med. Både for dig personligt og i et arbejdsteam.

Udviklet af Daniel Ofman

Udviklet af Daniel Ofman

Værktøjet bygger på ledelsesmodellen Kernekvadranten og er udviklet af ledelseskonsulent og forfatter Daniel Ofman.

Ofmans model anvendes af ledelseskonsulenter i hele verden i arbejdet med individuel ledelsesrådgivning, udvikling af teams, rekruttering af talent. I Holland, der er Ofmans hjemland, er modellen desuden en del af pensum på adskillige studier.

Styrk dine kompetencer

Om samarbejdet

Om samarbejdet

PFA og Lederne er gået sammen om at udvikle et værktøj, der kan styrke lederes muligheder for at skabe et mere balanceret arbejdsliv og bedre trivsel for medarbejdere.

Sammen repræsenterer PFA og Lederne mange danske virksomheder og ledere, og vi tror på, at vi med fælles indsats kan hjælpe med at styrke trivslen på danske arbejdspladser.

Ofte stillede spørgsmål om Kernekvadranten

Værktøjet er gratis for alle, og du kan bruge det uden at betale. Det kræver ikke, at man er medlem af Lederne eller er kunde hos PFA.

En stor del af arbejdet med Kernekvadranten er dine egne refleksioner over dine styrker, skyggesider og relationer til andre. Der er derfor ikke et endegyldigt svar på, hvor lang tid det tager. Måske kan du lave din første Kernekvadrant på under 10 minutter, men derefter kan du bruge alt fra minutter til år på at arbejde videre med den og dig selv som leder.

Værktøjet er målrettet danske ledere, der ønsker at arbejde med trivsel for deres medarbejdere ved at tage udgangspunkt i egne styrker og svagheder. Værktøjet indeholder også materialer til brug for både den enkelte medarbejder og et større team – men det kræver alt sammen, at lederen tager det første skridt.

Teorien om Kernekvadranter er udviklet af den hollandske ledelseskonsulent og forfatter Daniel Ofman. Modellen anvendes af ledelseskonsulenter i hele verden i arbejdet med ledelsesrådgivning, udvikling af teams og rekruttering. Det digitale værktøj er baseret på denne model og videreudviklet i tæt samarbejde med Daniel Ofman.

I værktøjet får du også adgang til en række materialer, der klæder dig som leder på til at anvende Kernekvadranten i praksis. Materialerne fokuserer både på samtalen med den enkelte medarbejder og på anvendelsen af Kernekvadranten kollektivt i et team.