Mand_ved_padelbane_content-header_768x384

Klausuler i din ansættelse

Nogle ansættelser indebærer, at du kan være bundet af en klausul. Du bør altid sætte dig ind i din klausul, inden du skriver under på din kontrakt.

I nogle brancher og stillinger er det udbredt at have klausuler som en del af ansættelsesvilkårene.

En klausul kan begrænse din mulighed for at vælge, hvilken branche og virksomhed, du ønsker at arbejde i inden for en aftalt periode. Hvis du overtræder din klausul og f.eks. får et job hos en konkurrerende virksomhed, inden din klausulperiode er slut, skal du ofte betale en kompensation – en såkaldt konventionalbod – til din tidligere arbejdsgiver.

Reglerne for klausuler er ændret per 1. januar 2016, Derfor er der forskellige regelsæt, alt efter hvornår du har indgået en klausul. Har du indgået en klausul før 2016, anbefaler vi, at du kontakter os, så vi bedst muligt kan hjælpe dig.

Reglerne for klausuler er komplekse. Men vi kender dem og kan rådgive dig.

Kvinde_foran_gr_vg_text-image-50_50_576x324

Har du indgået en job- og medarbejderklausul?

Reglerne for job- og medarbejderklausuler blev ændret i 2016. Vi anbefaler derfor, at du kontakter os, hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med din job- og medarbejderklausul.

Kontrakt_tool-card_80x80_gul

Få gennemgået din kontrakt

Din kontrakt bestemmer dine ansættelsesvilkår. Log ind på Selvbetjeningen og send os din kontrakt, så hjælper vores juridiske rådgivere dig med at gennemgå den - og sikrer dig de bedste vilkår. Du kan få hjælp inden for 24 timer alle hverdage.

Kom godt videre

Kvinde_paa_gaden_smiler_article-card_576x324

Din stillingsbeskrivelse

Stillingsbeskrivelsen sætter rammen. Det er derfor vigtigt at have en opdateret stillingsbeskrivelse, hvis din stilling eller dine vilkår ændrer sig.

Kvinde_kaffekop_foran_togstation_article-card_576x324

Din arbejdstid

Det er vigtigt, at din arbejdstid bliver beskrevet i kontrakten. Især hvis du er leder, da mange ledere ikke har en grænse for øvre arbejdstid.

Mand_kvinde_smil_article-card_576x324

God råd til kontraktforhandling

Du har fået et nyt job og en funktionærkontrakt til underskrift. Vi giver dig 12 gode råd til forhandling.

Spørgsmål og svar om klausuler