Mand_kigger_ud_griner_content-header_768x384

Digitalt kursus forebyg og håndter seksuel chikane

Skab en tryg arbejdsplads uden seksuel chikane. I vores digitale kursus, rådgiver og vejleder vores eksperter i håndtering og forebyggelse af seksuel chikane.

Bliv klædt på til at skabe en tryg arbejdsplads uden seksuel chikane med dette digitale kursus i fire moduler, hvor vores juridiske eksperter og ledelseseksperter giver dig gode råd med på vejen og kommer med brugbare eksempler på situationer, du kan stå i som leder.

Kurset guider dig igennem alt, hvad du som leder skal og bør vide om seksuel chikane. Du får viden og værktøjer, som du nemt kan implementere i på din arbejdsplads eller i dit team. Du kan også teste din viden undervejs.

Du kan udforske indholdet i modulerne fra start til slut, eller du kan dykke ned i det indhold, der er særligt relevant for dig og din situation.

Kvinde_arbejder_p_cafe_text-image-50_50_576x324

Tag kurset i forebyggelse og håndtering af seksuel chikane

Kampen mod seksuel chikane kræver ledere, der går forrest – og som leder skal du være klædt på til at takle sager om seksuel chikane, hvis de opstår. Kom godt i gang med dette kursus.

Fire moduler med viden, guides, værktøjer og inspiration

 • Modul 1: Den juridiske del
  Som leder er du forpligtet til at forebygge og håndtere seksuel chikane. Men hvad betyder det i praksis? Hvad siger loven? Og hvad er seksuel chikane i juridisk forstand? Her kan du se tre film om sager fra den virkelige verden og få vores juridiske eksperters råd til, hvordan du skal håndtere det som leder.
  Gå til modul 1
 • Modul 2: En chikanefri kultur
  Kulturen på din arbejdsplads eller i dit team spiller en stor rolle, når det handler om seksuel chikane – og det samme gør du som leder. Derfor sætter vi her fokus på, hvordan du bliver ambassadør for den gode kultur. Download vores håndbog om kultur og seksuel chikane, eller læs og lyt dig til ledelseseksperternes gode råd.
  Gå til modul 2
 • Modul 3: Forebyggelse
  Det er vigtigt at forebygge løbende, hvis vi skal skabe en tryg og chikanefri arbejdsplads. Her får du konkrete eksempler og værktøjer til, hvordan du aktivt forebygger ved hjælp af din ledelse. Du kan fx download en guide til at udarbejde en personalepolitik eller få metoder til at afdække og tale om seksuel chikane i dit team.
  Gå til modul 3
 • Modul 4: Håndtering af en konkret sag
  Selvom vi forebygger seksuel chikane, kan der opstå sager, du skal tage hånd om. Her kan du få trin-for-trin-guides til at undersøge og afdække en sag, og få hjælp til, hvordan du forbereder dig på samtaler med de involverede i sagen og kommunikerer til resten af teamet eller arbejdspladsen. Få også ledelseseksperternes gode råd med på vejen og lyt til historier fra den virkelige verden.
  Gå til modul 4

Din sparringspartner til lederjobbet

Få nye øjne på dine udfordringer og gode råd til at håndtere dem. Ring til vores dygtige ledelsesrådgivere på 32 83 36 17, eller bestil en sparring.

Kom godt videre

Kvinde_fra_siden_article-card_576x324

Håndtering af seksuel chikane

En af dine medarbejdere eller du oplever seksuel chikane på din arbejdsplads. Vi giver dig 8 råd til, hvordan du håndterer seksuel chikane som leder.

Mand_p_vrksted_article-card_576x324

Kodeks mod seksuel chikane

Download Ledernes kodeks mod seksuel chikane og gør det tydeligt, hvordan I forholder jer til det på arbejdspladsen eller i dit team.

Kvinde_cykler_article-card_576x324

Medlemmer fortæller

Hør om tre sager om seksuel chikane fra Ledernes egne medlemmer og få gode råd fra juriske eksperter og ledelseseksperter.

Ofte stillede spørgsmål om seksuel chikane