Mand_laener_sig_vaeg_iPad_content-header_768x384

LGBT+ inkluderende kodeks

Download kodeks til en LGBT+ inkluderende arbejdsplads og gør det synligt, at alle – uanset kønsidentitet og seksualitet – trygt kan gå på arbejde.

Det skal være trygt for alle at gå på arbejde, præcis som de mennesker de er. Uanset kønsidentitet eller seksualitet.

Som leder har du et særligt ansvar for at være med til at skabe et inkluderende og åbent arbejdsmiljø, hvor der er nultolerance over for chikane og diskrimination – også af LGBT+-personer.

Download kodekset og gør det synligt – eller brug det som inspiration til, hvordan både ledere og medarbejdere skaber et åbent og inkluderende miljø på jeres arbejdsplads.

Kodekset til en LGBT+ inkluderende arbejdsplads

 1. Vi er en arbejdsplads, hvor der er plads til alle
  Alle skal kunne gå på arbejde, som den de er, og føle sig værdsat, respekteret og inkluderet på arbejdspladsen
 2. Sprog og tone skal afspejle respekt Den måde vi taler sammen og om hinanden på arbejdspladsen har betydning for kulturen. Det er ikke ligegyldigt, hvad vi joker med
 3. Ledere skal kende deres ansvar
  Ledere er rollemodeller og skal vise det gode eksempel. Chikane, mobning og diskrimination er et no-go og har konsekvenser for hele arbejdspladsen
 4. Vi skal have klare retningslinjer
  Som arbejdsplads skal vi have klare og kendte retningslinjer for, hvordan vi omgås hinanden med respekt. Det skal være tydeligt, hvor man kan gå hen med ubehagelige oplevelser
 5. Det er altid okay at sige fra
  Vi skal have en arbejdspladskultur, hvor man tør sige fra over for chikane, mobning og diskrimination og hvor den enkeltes grænse respekteres
 6. Vi har alle et ansvar
  Vi har som ledere og medarbejdere alle et ansvar for sikre en inkluderende arbejdsplads – og for at gribe ind

Din sparringspartner til lederjobbet

Få nye øjne på dine udfordringer og gode råd til at håndtere dem. Ring til vores dygtige ledelsesrådgivere på 32 83 36 17, eller bestil en sparring.

Ring til os

Gode råd til trivsel og inklusion på arbejdspladsen

Mand_p_vrksted_article-card_576x324

Kodeks mod seksuel chikane

Download Ledernes kodeks mod seksuel chikane og gør det tydeligt, hvordan I forholder jer til det på arbejdspladsen eller i dit team.

Kvinde_sidder_ved_skrivebord_article-card_576x324

Minimér dine bias

Download lederguide om rekruttering her, og få konkrete redskaber til, hvordan du mindsker bias i din rekrutteringsproces

Kolleger_spiser_frokost_article-card_576x324

Gode råd til medarbejdertrivsel

Seks fokuspunkter til dig der vil forebygge stress og udbrændthed og sikre et godt arbejdsmiljø, hvor dine medarbejdere trives.

Inspiration til dig fra Lederstof.dk

IKEA_article-card_576x324
Lederstof

I IKEA øver de sig i kønsneutrale pronominer

»Der er flere og flere af de unge, som bryder med normerne for køn. Derfor er vi også nødt til at klæde lederne på til at vide noget om det,« mener de hos IKEA.

Diversitet_article-card_576x324
Lederstof

Har vi overset, at diversitet også kan være svært?

Det er afgørende at se på diversitet som mere end ligelig repræsentation af køn, alder og etnicitet. Et forskningsprojekt viser, at brogede teams kan være både en fordel og en ulempe.

MartinSkouHeidemann_article-card_576x324
Lederstof

Det skal være slut med letpåklædte damer i skurvognen

I Martin Skou Heidemanns tømrervirksomhed er målet, at der skal være minimum 25 procent kvindelige lærlinge. Derfor er der nultolerance overfor sexistiske kommentarer.