Mand_spejles_i_vindue_content-header_768x384

Lederguiden: Sådan får du mere i løn

Skal du forhandle eller genforhandle løn? Vi har lavet en guide, der hjælper dig i mål med en lønsamtale, som du kan være tilfreds med.

En god lønsamtale kræver forberedelse. Det kan nemlig være både svært og grænseoverskridende at værdisætte sig selv i kroner og øre - selv for den rutinerede leder. Derfor har vi i Lederne udarbejdet en guide, der, skridt for skridt, tager dig gennem lønforhandlingen – fra forberedelse til resultat.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en god lønaftale ikke kun behøver at handle om tallet på lønsedlen. For nogle kan en tilfredsstillende aftale også indebære ekstra flekstid eller personalegoder som betalt uddannelse, fitness eller noget tredje.

En gennemgående pointe i guiden er, at du skal gøre op med dig selv, hvad du ser som en god aftale. Når du ved det, skal du kunne udtrykke dit ønske med sikkerhed i stemmen. Det øger sandsynligheden for, at du får dit ønske opfyldt.

Sådan får du succes med lønforhandlingen

  • Vær godt forberedt, og vær opmærksom på at en lønforhandling er en ligeværdig samtale mellem dig og virksomheden. Undersøg fx lønniveau i virksomheden og for tilsvarende job, sæt dig et mål for din lønpakke og læg en strategi.
  • Din næste lønforhandling starter første arbejdsdag. Skriv ned, hvad du opnår undervejs, så du kan vise det, når du skal genforhandle din løn.
  • Personalegoder kan være et godt supplement til tallet på lønsedlen. Undersøg, hvilke frynsegoder der giver din hverdag værdi, inden du sætter dig ved forhandlingsbordet.
  • Inden du takker ja til en resultatlønsaftale, skal du være sikker på, at aftalen er tydelig, og at alle tvivlsspørgsmål er afdækket.

Den gode forhandlingsteknik

Ifølge forhandlingsekspert Malene Rix handler en god lønforhandling ikke om at få ret, men om at komme frem til en aftale, der tilgodeser begge parter. Her deler hun sine bedste råd til en god forhandlingsteknik.

Din sparringspartner til lederjobbet

Få nye øjne på dine udfordringer og gode råd til at håndtere dem. Ring til vores dygtige ledelsesrådgivere på 32 83 36 17, eller bestil en sparring.

Ring til os

Kompensation_tool-card_80x80_gul

Ledernes Lønberegner

Skal du forberede dig til en jobsamtale eller lønforhandling? Prøv lønberegneren og find ud af, hvor du ligger lønmæssigt sammenlignet med andre, der ligner dig.

Mere om løn

Kvinde_smiler_ved_skrivebord_article-card_576x324

En vellykket lønforhandling

En vellykket lønforhandling kræver, at du er godt forberedt. Du skal kunne stille et ambitiøst, men realistisk, lønkrav til din arbejdsgiver.

Mand_paa_gade_article-card_576x324

Bonus og resultatløn

Bonus er et løntillæg, der udbetales, når et mål er indfriet. Er du blevet tilbudt resultatafhængig løn, er der en række regler, du bør kende.

Kvinde_smiler_over_skulderen_1_article-card_576x324

Personalegoder

Der findes mange personalegoder, som kan være et godt alternativ til en lønforhøjelse. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Spørgsmål og svar om løn