Kvinde_paa_gaden_smiler_content-header_768x384

Stillingsbeskrivelsen sætter rammen

Det er vigtigt at have en opdateret stillingsbeskrivelse, hvis din stilling eller dine vilkår ændrer sig.

Din stillingsbeskrivelse er vigtig, da den beskriver dine ansvarsområder og dine reference. Du bør enten i selve kontrakten eller i et bilag have en stillingsbeskrivelse, der oplister dine ansvars- og kompetenceområder samt hvem du refererer til i organisationen.

Det er vigtigt, at du og din arbejdsgiver løbende opdaterer stillingsbeskrivelsen. På den måde afstemmer I også løbende rammerne for din stilling.

Din stillingsbeskrivelse

Stillingsbeskrivelsen er vigtig, fordi:

  • Du kan bruge den til at afstemme de forventninger, der er til din stilling og til at afgrænse din funktion
  • Hvis virksomheden ønsker at ændre din stilling, er det lettere at vurdere og dokumentere, om der er tale om en væsentlig ændring af stillingen, som gør, at ændringen skal varsles med dit opsigelsesvarsel
  • Hvis du bliver opsagt, kan stillingsbeskrivelsen bruges til at afgøre, hvilke opgaver du kan blive pålagt i opsigelsesperioden, eller om du skal drøfte en suspension eller fritstilling med virksomheden.

Har du brug for juridisk hjælp?

Som medlem af Lederne kan du benytte dig af vores juridiske rådgivning og få svar inden for 24 timer på hverdage.

Kom godt videre

ldre_mand_padel_article-card_576x324

Vær opmærksom på klausuler

Nogle ansættelser indebærer, at du kan være bundet af en klausul. Du bør altid sætte dig ind i din klausul, inden du skriver under på din kontrakt.

Mand_spejles_i_vindue_article-card_576x324

Lederguide: Bedre løn

Skal du forhandle eller genforhandle løn? Vi har lavet en guide, der hjælper dig i mål med en lønsamtale, som du kan være tilfreds med.

Kvinde_smiler_ved_skrivebord_computer_article-card_576x324

3 ting du skal huske i kontrakten til dit første lederjob

Som leder er du omfattet af funktionærloven i din kontrakt. Men både løn, overarbejde og efteruddannelse er vigtigt at få på plads i din første lederkontrakt.

Spørgsmål og svar om kontrakter