Mand_computer_i_laenestol_content-header_768x384

Overenskomster find din aftale her

En overenskomst er en kollektiv aftale, indgået mellem en lønmodtagerorganisation og en arbejdsgiverorganisation. Er du omfattet af en overenskomst, har du en række rettigheder.

Hvis du er omfattet af én af nedenstående overenskomster og aftaler, har Lederne forhandlingsretten. Det betyder, at det er os, der repræsenterer dine interesser og rettigheder som lønmodtager gennem kollektive forhandlinger.

I Lederne har vi uddelegeret retten til at forhandle og indgå aftaler om egen løn til vores medlemmer.

Se vores overenskomster og aftaler for det kommunale-, regionale- og statslige område herunder.

Kommuner

Er du ansat på en anden overenskomst end ovenstående?

Hvis du er ansat på en overenskomst eller aftale, som Lederne ikke er part i, vil det være den eller de organisationer, der er part i overenskomsten, som bestemmer, om du kan forhandle løn selv. Eller om forhandlingen skal ske mellem den pågældende organisation/tillidsrepræsentant og arbejdsgiveren.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du ikke finde svar på, hvordan du skal forholde dig i din situation, kan du som medlem kontakte vores rådgivere, der står klar til at hjælpe dig.

Kvinde_smiler_ved_skrivebord_article-card_576x324

En vellykket lønforhandling

En vellykket lønforhandling kræver, at du er godt forberedt. Du skal kunne stille et ambitiøst, men realistisk, lønkrav til din arbejdsgiver.

Mand_med_iPad_article-card_576x324

Få tjekket din kontrakt

Er du ved at lande et nyt job? Vi hjælper dig med at gennemgå din kontrakt, så du er sikret de bedst mulige vilkår.

Mand_foran_gul_vaeg_udenfor_article-card_576x324

Hvordan er du stillet i en konflikt?

Hvis en storkonflikt rammer og ender i strejke, hvordan er du så stillet som privat- eller offentligt ansat? Bliv klogere på dine vilkår her.