Mand_paa_bro_content-header_768x384

Rekruttering af medarbejdere

Bliv bevidst om, hvordan du ansætter, og hvordan du får den bedste rekrutteringsproces.

Rekruttering og ansættelse af medarbejdere er for mange ledere en fast - men vigtig - opgave, hvor du har en unik mulighed for at berige dit team med de rette kompetencer.

Vi ved, at diversitet og forskellige holdninger og perspektiver bidrager til trivsel, øget produktivitet, innovation og kvalitet. Og det gavner ikke kun din virksomhed, men også kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Selvom vi kan være fast besluttet på at ansætte forskellige kompetencer og personligheder, kan vores vanetænkning og forudindtagede holdninger per automatik køre afsted om os. Det kan betyde, at vi ubevidst hæmmer muligheder for at skabe en mangfoldig medarbejderstab, men også går glip af en masse talent.

Det kan du minimere risikoen for, hvis du er bevidst om, hvordan du rekrutterer. Ved at etablere en struktureret og grundig proces, kan du træffe mere bæredygtige beslutninger, øge diversiteten på din arbejdsplads – og ikke mindst gør rekrutteringsprocessen til en god oplevelse for alle parter.

Vi har samlet en række guides og gode råd, som du kan bruge både før, under og efter din rekruttering.

Kvinde_griner_computer_text-image-50_50_576x324

Sådan rekrutterer vi i Lederne

I Lederne ønsker vi at skabe tryghed. Både for vores medlemmer og hinanden, men også for vores ansøgere. Vores rekrutteringsproces er grundig og struktureret – men samtidig enkel. Måske kan du finde inspiration i vores rekrutteringsproces.

Mand_spejles_i_vindue_text-image-50_50_576x324

Guide: Bias og rekruttering

Hvis du ikke er opmærksom på dine blinde vinkler, synspunkter og holdninger – de såkaldte ubevidste bias – så har du en tendens til at ansætte nogen, der ligner dig selv. Bliv klogere på dine bias med Ledernes rekrutteringsguide.