Kvinde_kigger_ud_3_content-header_768x384

Forebyg stress hos dine medarbejdere

Få konkrete redskaber og brugbar viden om, hvordan du forebygger stress hos dine medarbejdere, så du kan sætte tidligt ind og undgå sygemeldinger og opsigelser.

Som leder spiller du en central rolle i at forebygge stress hos dine medarbejdere. Og der er stor risiko for, at du på et tidspunkt vil opleve stress i dit team. For selvom der mange steder er fokus medarbejderes trivsel, så føler over 14 procent af danske ansatte sig stresset, ifølge tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

I denne guide får du både viden om stress og konkrete værktøjer, du kan bruge i din forebyggelse af stress, så du har mulighed for at sætte tidligt ind. En tidlig indsats er afgørende, hvis du vil undgå mistrivsel, nedsat produktivitet og i værste fald sygemeldinger og opsigelser.

Guiden er udviklet i samarbejde med psykologerne Marie Kingston og Malene Friis Andersen, der blandt andet også står bag bogen: Stop Stress – Håndbog for ledere.

Fem områder hvor du kan sætte ind for at forebygge stress

  • Viden om, hvad stress er og hvordan stress opstår, så du har mulighed for at skabe balance i dit team
  • Hvordan du arbejder med seks ledelses-guldkorn, der forebygger stress og er med til at skabe trivsel og produktivitet
  • Gode råd til at spotte de første stresstegn hos dine medarbejdere, så du kan reagere hurtigt og måske undgå en sygemelding
  • Konkrete redskaber til, hvordan du kan hjælpe din medarbejder, som har tegn på begyndende stress ved hjælp af samtaler, prioritering af opgaver og pauser i hverdagen
  • Gode råd til, hvordan du forebygger stress i teamet ved at tage temperaturen på jeres kultur og performance

Din sparringspartner til lederjobbet

Få nye øjne på dine udfordringer og gode råd til at håndtere dem. Ring til vores dygtige ledelsesrådgivere på 32 83 36 17, eller bestil en sparring.

Mere om trivsel

Kolleger_spiser_frokost_article-card_576x324

Gode råd til trivsel

Seks fokuspunkter til dig der vil forebygge stress og udbrændthed og sikre et godt arbejdsmiljø, hvor dine medarbejdere trives.

Mand_laener_op_ad_stol_article-card_576x324

Sådan håndterer du sygefravær

Få viden om sygdom, reglerne for sygefravær og konkrete værktøjer til at spotte faresignaler og tale om sygdom med dine medarbejdere.

Kvinde_sidder_bnk_efterr_article-card_576x324

Min trivsel

Det er vigtigt, at du passer godt på dig selv som leder. Vi har samlet alt det, du skal vide, om hvordan du kan trives i dit lederjob.