Kvinde_smiler_ved_skrivebord_computer_content-header_768x384

Din direktørkontrakt sikrer dine rettigheder

En direktørkontrakt er ikke underlagt de samme rettigheder som funktionærkontrakt. Derfor er det vigtigt, at du forhandler godt.

Som direktør har du som udgangspunkt kun de rettigheder, der er aftalt i din kontrakt. Det betyder, at du ikke er omfattet af de beskyttelseslove, der normalt gælder for lønmodtagere. Som direktør skal du selv forhandle disse rettigheder ved ansættelsen.

Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du underskriver din direktørkontrakt. På den måde kan vi bedst muligt hjælpe dig med at sikre dine ansættelsesforhold.

Hvornår er du ansat som direktør?

Det er ikke kun din stillingsbetegnelse, der bestemmer, om du er ansat som direktør. Din beslutningskompetence og referenceforhold har også betydning for, om du er ansat som direktør eller ej.

Du er sandsynligvis ansat som direktør, hvis du:

  • Har det overordnede ansvar for virksomheden
  • Er anmeldt til Erhvervsstyrelsen
  • Refererer til bestyrelsen
Kontrakt_tool-card_80x80_gul

Kontraktgennemgang

Din kontrakt bestemmer dine ansættelsesvilkår. Send Lederne din nye eller ændrede kontrakt, så hjælper vores juridiske konsulent dig med at gennemgå den og sikrer dig de bedste vilkår.

Dette skal du huske i din direktørkontrakt

Funktionærloven

Som direktør er du ikke underlagt funktionærloven. Det er funktionærloven, der sikrer rettigheder som fx opsigelsesvarsler, godtgørelse ved usaglig opsigelse, fratrædelsesgodtgørelse og lønkompensation ved klausuler.

Når du ikke er underlagt funktionærloven, skal du selv forhandle de rettigheder ved ansættelsen. Det kan du fx gøre ved specifikt at aftale i kontrakten, at funktionærloven gælder i din ansættelse.

Konkurs

Som direktør er du ikke omfattet af Konkurslovens privilegier, som sikrer lønmodtagere økonomisk ved konkurs. Som direktør er du heller ikke omfattet af Lov om Lønmodtagernes Garantifond, som garanterer lønmodtagere løn, hvis virksomheden går konkurs
 
Denne risiko skal du derfor selv sørge for at få dækket i din kontrakt.
 
Vi anbefaler derfor, at du får tilføjet i kontrakten, at du får sikkerhed for dit tilgodehavende fra anden juridisk enhed, hvis virksomheden går konkurs. Det kan fx være i form af en hæftelse eller sikkerhedsstillelse fra virksomhedens moderselskab eller en bankgaranti.

Virksomhedsoverdragelsesloven

Som direktør er du ikke omfattet af Virksomhedsoverdragelsesloven, der sikrer lønmodtageres rettigheder, hvis deres arbejdsplads bliver overdraget til en anden virksomhed.

Vi anbefaler derfor, at du selv sikrer dig, at dine rettigheder bliver indskrevet i din kontrakt.

Barselsloven

Som direktør er du underlagt barselsloven som giver ret til fravær med dagpenge i forbindelse med graviditet.

Hvis du vil have ret til løn under din barselsorlov, skal du selv forhandle det som et vilkår i din kontrakt.

Arbejdsmiljøloven

Arbejdsmiljøloven sikrer medarbejdere et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Som direktør er du ikke omfattet af arbejdsmiljøloven. Det er derfor dit eget ansvar at sikre dette som direktør.

Ferie

Som direktør er du ikke omfattet af ferieloven. Du skal derfor selv forhandle dine rettigheder til ferie ved ansættelsen. Det kan du fx gøre ved specifikt at aftale, at ferieloven gælder i din kontrakt.

Kom godt videre

Mand_med_iPad_article-card_576x324

Få tjekket din kontrakt

Er du ved at lande et nyt job? Vi hjælper dig med at gennemgå din kontrakt, så du er sikret de bedst mulige vilkår.

Kvinde_smiler_eftertaenksomt_article-card_576x324

Få juridisk rådgvining

Vi sikrer, at dine rettigheder bliver overholdt. Skriv til os, og få svar fra os inden for 24 timer på hverdage.

Kvinde_med_computer_aften_article-card_576x324

Fratrædelsesaftale

Din fratrædelsesaftale kan ikke ændres, når den er underskrevet. Få gode råd, skabeloner, og send den til tjek hos vores juridiske rådgivere.

Spørgsmål og svar om kontrakter