Kvinde_sidder_ved_skrivebord_content-header_768x384

Minimér bias når du rekrutterer

Få konkrete redskaber og brugbar viden om, hvordan du mindsker bias i din rekrutteringsproces. Find inspiration i lederguiden om rekruttering.

Rekruttering af medarbejdere er for mange ledere en fast og vigtig opgave. Her har du som leder en unik mulighed for at berige dit team med de rette kompetencer. Og alle talenter skal i spil. For diversitet og forskellige perspektiver bidrager til trivsel, øget produktivitet, innovation og kvalitet. Det gavner ikke kun din virksomhed, men også kolleger, kunder og samarbejdspartnere.

Dit syn vil ofte være sløret af fordomme og ubevidste bias, når du rekrutterer. Det er et menneskeligt vilkår for os alle. Er du ikke bevidst om dine egne bias, kan det påvirke din vurderingsevne og beslutninger. Et klassisk eksempel er tendensen til at ansætte kandidater, der ligner os selv. Ved at etablere en struktureret og grundig ansættelsesproces kan du træffe mere bæredygtige beslutninger og dermed øge diversiteten på arbejdspladsen.

Fire udvalgte områder, hvor du kan mindske bias i din rekrutteringsproces

  • Kend dine ubevidste bias. Se 8 typer af de klassiske ubevidste bias, der ofte opstår i en rekrutteringsproces.
  • Lav en job- og kompetenceanalyse. Hvis du har vægtet de vigtigste krav, har du en værdifuld målestok at arbejde med.
  • Husk sproget i din jobannonce. Vidste du, at vi allerede i udarbejdelsen af et jobopslag kan støde på ubevidste bias? Det er ikke uden betydning, hvilke ord du bruger. Nogle ord kan virke ekskluderende, og det kan afholde kvalificerede kandidater fra at søge stillingen.
  • Et diverst ansættelsesudvalg er er en stor fordel. Det sikrer, at forskellige perspektiver bliver taget i betragtning.

Din sparringspartner til lederjobbet

Få nye øjne på dine udfordringer og gode råd til at håndtere dem. Ring til vores dygtige ledelsesrådgivere på 32 83 36 17, eller bestil en sparring.

Ring til os

Kom godt videre med rekruttering

Mand_arbejder_hjemmefra_med_soen_article-card_576x324

Det gode jobopslag

Du har en ledig stilling og skal til at starte en rekrutteringsproces op. Vi giver dig syv gode råd, der sikrer dig et effektivt og præcist jobopslag.

Mand_til_mde_article-card_576x324

Onboarding med succes

Nye medarbejdere skal føle værdsat fra første dag. Få de gode råd til, hvordan du onboarder med succes.

DSB_article-card_576x324
Lederstof

Lederstof: Rekruttering

Læs de mange artikler om rekruttering på Lederstof.dk, og få inspiration og gode råd fra andre ledere og eksperter til din egen rekruttering.