Kvinde_smiler_ved_skrivebord_content-header_768x384

Lønforhandling – sådan gør du

En vellykket lønforhandling kræver, at du er godt forberedt. Du skal kunne stille et ambitiøst, men realistisk, lønkrav til din nuværende eller kommende arbejdsgiver.

En lønforhandling er for mange en svær disciplin. Det kan føles personligt og grænseoverskridende at tale åbent om løn. Det er derfor vigtigt at huske på, at det at forhandle eller genforhandle løn handler om den forretningsværdi, du skaber.

Med den rette forberedelse til lønforhandlingen øger du chancen for at få en lønaftale, som du er glad og tilfreds med. Samtidig undgår du, at frustrationer over din løn påvirker din arbejdsglæde og engagement.

Læs med og få de rette værktøjer til en succesfuld forhandling eller genforhandling af din løn og personalegoder.

Hvis du skal forhandle løn i nyt job

Når du skal forhandle løn i nyt job, er det vigtigt, at du er forberedt inden samtalen. Som udgangspunkt skal du gøre op med dig selv, hvad du ønsker i løn, og hvad din smertegrænse er.

Det er vigtigt, at dit lønudspil er velovervejet på baggrund af dine kompetencer, erfaring og lønniveauet i virksomheden. Du kan også bruge Ledernes lønberegner, hvis du ønsker et indblik i det gennemsnitlige lønniveau blandt tilsvarende fagprofiler.

Gode råd til lønforhandling

Hvis du skal genforhandle din løn

Når du skal genforhandle løn i din stilling, skal du kunne vise din leder den værdi, du skaber. Oprids dine succeser og bedrifter og brug dem som afsæt i din forhandling.

Det kan være en god idé at finde en legitim anledning til at forhandle løn. Det kan fx være efter, du har præsteret godt eller i tilfælde af, du er blevet kontaktet af en headhunter med et lukrativt tilbud.

Gode råd til genforhandlingen

Kom godt videre

Mand_spejles_i_vindue_article-card_576x324

Lederguide: Bedre løn

Skal du forhandle eller genforhandle løn? Vi har lavet en guide, der hjælper dig i mål med en lønsamtale, som du kan være tilfreds med.

Kvinde_smiler_over_skulderen_1_article-card_576x324

Personalegoder

Der findes mange personalegoder, som kan være et godt alternativ til en lønforhøjelse. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Mand_paa_gade_article-card_576x324

Bonus og resultatløn

Bonus er et løntillæg, der udbetales, når et mål er indfriet. Er du blevet tilbudt resultatafhængig løn, er der en række regler, du bør kende.

Spørgsmål og svar om lønforhandling